به گزارش روابط عمومی جایزه کتاب سال غزل نخستین دوره این جایزه در بخش کتاب سال (ویژه کتابهای منتشرشده در سالهای 90 و 91) از میان نامزدهای بخش نهایی این جایزه شامل مجموعه غزلهای: «مشقهای بلاتکلیف» سروده عبدالحسین انصاری، «همسایهای در ماه» سروده رؤیا باقری، «با خودم بودم» سروده سعید حیدری ساوجی، «تناسخ به درخت» سروده پوریا سوری، «قطار ساعت هفت» سروده جواد کلیدری و «از لای لیوانها» سروده سارا ناصرنصیر، تندیس و جایزه این دوره تقدیم میشود به جواد کلیدری با مجموعه غزل «قطار ساعت هفت».
به گزارش همشهری آنلاین "قطار ساعت هفت" نام مجموعه سروده های "جواد کلیدری" است که به کوشش نشر "شاملو" راهی کتاب فروشی ها شده است. شعرهای این کتاب، همگی غزل هستند و جواد کلیدری آن ها را به همسر شاعرش پیشکش نموده است. از جواد کلیدری پیش از این، مجموعه شعرهای "کادوی غمگین" و "یکی این همه گل را از دستم بگیرد" منتشر شده است. "کلیدر، این خاک مهربان" نیز پژوهشی است از این شاعر نیشابوری درباره روستای خاطره انگیز "کلیدر" که عشق و علاقه ی او به زادگاه اجدادی اش را می رساند. مکانی که پیش از این رمان معروف کلیدر محمود دولت آبادی درباره آن نوشته شده است.
همچنین در بخش ویژه (مختص شاعرانی که تاکنون مجموعه غزل منتشر نکردهاند، اما یک مجموعه غزل آماده دارند) از میان نامزدهای این دوره متشکل از غزل آزاد مقدم، مرضیه فرمانی و مهدی مهدوی، تندیس و جایزه چاپ کتاب تقدیم میشود به مجموعه شرکتکننده ازسوی غزل آزاد مقدم. جایزه مستقل کتاب سال غزل که قرار است در هر دوره از یکی از چهرههای پیشکسوت مؤثر در سیر تکوینی غزل تجلیل کند، در دور نخست، تندیس بلورین و جایزه خود را اهدا میکند به سرکار خانم «سیمین بهبهانی» بابت یک عمر حضور مستمر و مؤثر در حوزه غزل معاصر. ناشران پشتیبان جایزه کتاب سال غزل هم عبارتاند از: نگاه، هرمس، کتابسرای تندیس و فرهنگ معاصر.»
بر اساس این گزارش در بیانیه داوران آمده است:نخستین دوره جایزه مستقل کتاب سال غزل با سپاسگزاری از جامعه ادبی و رسانهیی کشور و با معرفی برگزیدگان هیأت داوران محترم این دوره، به کار خود پایان میدهد؛ تا سالی و دورهای دیگر... این حرکت خودجوش و مستقل ادبی که بنا بر احساس وظیفه و نیازی، بههمت گروهی از شاعران شکل گرفت، امید دارد که دورههای بعدی، با همافزایی تمامی فرهیختگانی که نسبت به فرهنگ جامعه خویش تعلق خاطر و تعهدی احساس میکنند، گامهای درخشانتری را بپیماید. بر این اساس، دبیرخانه جایزه مستقل کتاب سال غزل امیدوار است که همهساله با انتشار فراخوان در روز بزرگداشت «سعدی» و نیز معرفی نامزدهای خود در سالروز تولد «حسین منزوی»، برگزیدگان سالیانه این رویداد ادبی را در آستانه روز «حافظ» معرفی کند.
شورای سیاستگذاری جایزه مستقل کتاب سال غزل با تأکید بر این نکته که این جایزه در سیر تکوینی خویش، تمام تلاش خود را بهکار خواهد گرفت که علاوه بر پیشفرضهای رسمی تعیینشده، از هرگونه جانبداری در زمینه گرایشهای موجود در زمینه این گونه شعری بپرهیزد. با این اوصاف و با تأکید بر اینکه بررسی انجامشده، یک محدوده خاص زمانی را در حوزه نشر مجموعههای غزل و در چارچوب آییننامه اعلامشده درنظر گرفته و بیشک، معرف همه بضاعت جامعه ادبی کشور در این حوزه نیست.
هیأت داوران نخستین دوره جایزه مستقل کتاب غزل متشکل از حامد ابراهیمپور (دبیر جایزه)، علیرضا بهرامی، مریم جعفری آذرمانی، هادی خورشاهیان و محمدرضا شالبافان بودند.